Basiscursus PMMM voor MSK-artsen

Op 19 januari 2022 starten wij met onze nieuwe compacte wervelkolom cursus PMMM naar Marsman speciaal voor artsen NVAMG in het Kennemer Gasthuis lokatie Noord te Haarlem op de dinsdagen van 14.00 tot 21.00

Data
18-01-2022
08-02-2022
08-03-2022
05-04-2022
10-05-2022


Certificate toets 13 juni
Inleiding

De methode naar Marsman is een - in Nederland ontwikkelde - open, praktisch neurofysiologisch en mechanisch gefundeerde methode om functiestoornissen van het bewegingsapparaat te begrijpen. Deze methode is zeer goed inpasbaar te maken in elke andere methode, zonder deze concurrentie aan te doen. De diagnostische benadering ervan wordt ook gebruikt in de revalidatie m.b.t. toegepaste oefentherapie en aanpassingen en vindt ook zijn weg in de sport ter optimalisering van de resultaten op bewegingstechnisch niveau. De laatste jaren zijn ook verzekerings- en arbeidsgeneeskundigen in toenemende mate geïnteresseerd geraakt in deze inzichten tot aanpassingen van de werksituatie m.b.t. houding en beweging welke gebaseerd zijn op individuele asymmetrie. Dit is voor hen een eyeopener.

Basiscursus

Basisprincipes, onderzoek-, diagnostiek-en behandel technieken van de wervelkolom)

Doel en inhoud
De moderne versie van de methode naar MARSMAN (PMMM) verbindt de huidige biomechanische inzichten van de massa-dynamica op een begrijpelijke en verfrissende wijze met de voorkeur van het houdings- en bewegingspatroon ("the individual preferential posture and movements based on lateralisation").Hierdoor ontstaat een andere inzicht in de kinesiologie, waardoor oefentherapie en andere therapeutische vaardigheden anders dan gebruikelijk als doel en middel kunnen worden geïnterpreteerd.Middels oefentherapie in de vorm van specifieke passieve en isometrische mobilisatietechnieken kunnen myogene en arthrogene functiebeperkingen in nauwe samenhang met de individuele kinesiologische keten worden opgeheven of aangepast.
De gewijzigde inhoud van de zeer intensieve en compacte ONDERZOEK- en BEHANDELCURSUS (basis 1x5 dagen) geeft een volledig overzicht van de methode en biedt een garantie voor beter inzicht en verbreding van het praktisch therapeutisch kader (60% praktijk tijdens de cursus).

Per cursus van 5x1 dag zijn er 30 contacturen en minimaal 30 studie-uren aan lichte opdrachten.Toetsing basis
De basiskennis wordt getoetst aan de hand van 50 multiple choice vragen en een praktische test in de vorm van het uitvoeren van 3 praktijkopdrachten komend uit een lijst van 60 opdrachten Deze opdrachten omvatten het basis onderzoek-en behandeltraject.


Inschrijven/opgeven

Cursusprijs € 1500 / 5 dagen
Minimaal 8 maximaal 18 cursisten. Geheel vernieuwd cursusboek. Incl. Broodmaaltijd om 17.30.
Sluitingsdatum van inschrijving: 18-12-2021
Accreditatie: (wordt aangevraagd NVAMG).
Algemene cursusleiding: Sjef Rutte, arts musculoskeletal medicine